Potrivit Dpa, ultimele date oficiale publicate joi arată că numărul cazurilor de infectări cu noul coronavirus în Brazilia a depăşit pragul de 4 milioane, scrie agerpres.

Astfel, cea mai mare şi populată ţară din America Latină a raportat o creştere cu 43.773 de cazuri de COVID-19 în 24 de ore, numărul total al cazurilor ajungând la 4.041.638.

De asemenea, alte 834 de persoane au murit din cauza COVID-19, numărul total al deceselor ajungând la 124.614 în Brazilia.

SUA, pe primul loc la nivel mondial

În ceea ce privește bilanțul total, potrivit sursei citate, doar Statele Unite au înregistrat mai multe decese şi cazuri de infectări cu noul coronavirus la nivel mondial.

America Latină este în prezent unul dintre focarele pandemiei de COVID-19 la nivel global.

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro, care a fost infectat cu coronavirus, a respins impunerea de restricţii şi măsuri de protecţie din motive economice. Joi el a cerut redeschiderea mai multor magazine.

Situație alarmantă în România

Și în România, ăandemia de coronaviruscontinuă să facă ravagii. Potrivit datelor centralizate joi de Grupul de Comunicare Strategică peste 1000 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus. De asemenea, sunt probleme foarte mari și la secțiile de Terapie Intensivă, acolo unde sunt îngrijiți pacienții în stare gravă. Medicii abia mai fac față.

Astfel, potrivit sursei citate în ultimele 24 de ore, 1365 de persoane au fost descoperite infectate cu noul coronavirus.

De asemenea, până la data de 3 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 91.256 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

39.275 de pacienți au fost declarați vindecați și 11.619  pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.365 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea