Proprietarul celui mai mare complex comercial din Berceni, Comaliment SA, a semnat un contract de administrare cu TriNation M&D, care va asigura finantarea lucrarilor de modernizare a complexului. in maximum sase saptamini, arhitectii angajati de TriNation vor finaliza planul urbanistic de detaliu si imediat se va trece la lucru.
Proiectul Big Berceni Shopping Center vizeaza modernizarea itregii zone: refacerea cladirii propriu-zise, reamenajarea spatiilor comerciale si dotarea incintei cu facilitati moderne: aer conditionat, sistem de securitate etc., construirea unei noi cortine (fatade) si dotarea cu un parcaj adecvat.
Noul administrator al complexului, TriNation Management & Development, este o firma cu capital multinational. Mike Loyd, presedinte TriNation M&D declara: „Am semnat primul contract de administrare de bunuri imobiliare cu o importanta societate comerciala romineasca, Comaliment SA. in acest moment se negociaza alte citeva astfel de contracte, de regula tot cu societati rominesti, care au posibilitatea de a se dezvolta i sistem occidental. Noi aducem know-how si asiguram finantarea. Pina la aceasta data investitiile prin intermediul nostru se ridica la 50 milioane de dolari.”
in afara de modernizarea si apoi administrarea complexului din Berceni, TriNation va asigura managementul mai multor imobile ale societatii Comaliment, printre care se numara o vila situata i centrul Capitalei, pe care a transformat-o i sediu de birouri, si un lant de magazine.
Primul proiect pus pe roate de TriNation M&D da deja roade: o vila istorica situata i zona centrala a Bucurestiului, al carei proprietar este Comaliment SA, a fost consolidata si renovata fiind apoi transformata i sediu de birouri pentru elite. La modernizarea vilei, construite i 1871 si cunoscuta ca resedinta a familiei Callimachi, s-a pastrat particularitatile arhitectonice ale secolului trecut, dar s-au adus i acelasi timp imbunatatiri corespunzatoare secolului XXI, dupa cum afirma Mike Loyd. Cladirea a fost prevazuta cu sisteme de aer conditionat si de cabluri ascunse, pentru retelele electrice, de telefonie si de calculatoare. in total s-au amenajat peste 1.800 metri patrati de spatii. TriNation administreaza prin contract aceasta cladire, pentru ocuparea careia a si gasit chiriasi celebri si cu bani: grupul Alltrom si editura internationala VNU, care detine i Rominia revistele Cosmopolitan si FHM.
Potrivit datelor oferite de firma, proprietatile administrate de catre TriNation produc deja un venit anual de peste un milion de dolari, care este reinvestit dupa un plan de dezvoltare, calculat pe cinci ani. Pe viitor, TriNation isi propune si sa dezvolte proiecte imobiliare noi, i care sa investeasca sute de milioane de dolari, i itreaga tara.
Printre acestea se numara si construirea unui centru comercial de tip mall, i zona de nord a Capitalei, investitie care se cifreaza la aproximativ 50 milioane de dolari, i parteneriat cu TrizecHahn (una dintre cele mai puternice companii imobiliare internationale).