“În mod categoric, modul cum a acţionat justiţia, şi când spun justiţie mă refer la întregul sistem, nu neapărat procurori, judecători sau chiar poliţişti, ne-a ţinut în afara spaţiului Schengen, chiar dacă nedrept. Dar a fost o justificare, pentru un stat în mod deosebit, să aducă în mod real lipsa de încredere cu privire la justiţie”, a spus Băsescu, joi, la reuniunea Comisiei MCV, care are loc al Ministerul Justiţiei.

Preşedintele Traian Băsescu a mai declarat că justiţia nu se poate substitui Executivului şi că există semnale venite de la Comisia Europeană cu privire la modul în care justiţia decide “câştigătorii” unor proiecte europene.

“Aş putea să vă provoc la o discuţie punct cu punct ca un diriginte care se aşază în faţa clasei, dar nu pentru asta am venit. Am venit să vă atenţionez cu privire la un lucru care mie mi se pare grav: ştiţi că există obiceiul celor care pierd licitaţii să se ducă în instanţă. (…) Vreau să ştiţi reacţiile Comisiei Europene în ultima vreme: ‘Nu puneţi în aplicare aceste hotărâri, noi nu vă mai finanţăm proiectele, în care justiţia a stabilit cine este câştigătorul”.

Chiar ieri s-a primit o scrisoare legată de o licitaţie pe un tronson de autostradă. Şi justiţia trebuie să înţeleagă că nu se poate substitui la nesfârşit Executivului”, a spus Băsescu.
Sursa: Agerpres