Având în vedere că PMP a fost exclus de la negocierile dintre PNL, USR şi PLUS pe tema candidaţilor pentru alegerile locale din Capitală, Traian Băsescu spune că va candida el însuşi pentru postul de primar general.

Fostul preşedinte al României subliniază că Nicuşor Dan va fi pus în dificultate de absenţa celor 10 procente pe care PMP le are în Bucureşti.

“Președintele PMP, Eugen Tomac, nu a fost invitat la nicio discuție. Ne e foarte greu să înțelegem povestea cu Mihail Neamțu. Este clar că asta e decizia USR-ului ca o opțiune care să nu permită câștigarea alegerilor de către Nicușor Dan. Totuși, PMP este un partid care a obținut în jurul a 10 procente în București la majoritatea alegerilor. Lipsa acestor procente îl va pune în dificultate pe Nicușor”, a declarat Traian Băsescu, sâmbătă, pentru Realitatea Plus.

Tomac a discutat frecvent cu Nicuşor Dan; Ludovic Orban a fost extrem de pozitiv

Băsescu dezvăluie că au existat numeroase discuţii între Nicuşor Dan şi preşedintele PMP, Eugen Tomac, şi însuşi Ludovic Orban a fost “extrem de pozitiv tot timpul”, însă poziţia liderului liberal s-a schimbat brusc vineri.

“Nu au existat discuții cu USR. Discuțiile lui Tomac au fost numai cu Orban legat de participarea într-o alianță la alegerile din București. Orban a fost extrem de pozitiv tot timpul până vineri, când l-a anunțat pe Tomac că nu se poate (…) Tomac a discutat frecvent cu Nicușor Dan, care a fost un susținător al unei alianțe complete de dreapta. Dar Nicușor nu e un element de decizie în cadrul USR-ului în raport cu Barna”, explică fostul preşedinte.

Băsescu e pregătit să renunţe la Parlamentul European pentru a veni în fruntea Bucureştiului

Traian Băsescu promite că, în cazul în care va câştiga un nou mandat în fruntea Bucureştiului, va renunţa la “confortul și la banii calității de europarlamentar”. “Am lăsat lucruri neterminate”, spune Băsescu.

“În așteptarea unei soluții de alianță, PMP nu a demarat procedurile interne. Am făcut oferta către Tomac, vom declanșa procedurile interne și, foarte probabil, voi fi candidatul PMP pentru alegerile locale. Sunt hotărât să ajut PMP-ul în primul rând. Dacă voi și câștiga alegerile, voi renunța la confortul și la banii calității de europarlamentar și voi veni la București. Am lăsat lucruri neterminate”, a mai declarat Traian Băsescu.

Tot sâmbătă, Eugen Tomac a confirmat că Traian Băsescu va fi candidatul PMP pentru Primăria Generală a Capitalei. Tomac spune că partidul său nu a fost invitat la negocieri: “Nu, n-am fost chemați!” Aşadar, Traian Băsescu va reprezenta formaţiunea în cursa electorală din Bucureşti. “Nu avem de ales!”, a declarat Tomac pentru stiripesurse.ro.