Joi, Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă în care dădea vina pe PSD pentru numărul mare de cazuri de coronavirus la nivel național.

În acest context, fostul președinte Traian Băsescu a avut o reacție critică la adresa lui Iohannis. Potrivit lui Băsescu, decizia președintelui nu a fost una potrivită.

”Îmi e greu să îl înțeleg. Nu e rolul lui să fie pavăză pentru toate prostiile făcute de Guvern și nu e șeful Guvernului. Eu nu am ezitat să dau o palmă peste ceafă când era Boc premier. Desigur, avea o mai mare plăcere când era Ponta.”, a spus Băsescu în emisiunea lui Victor Ciutacu.

Ce ar fi trebuit să facă Iohannis

Aflat la România TV, Traian Băsescu a declarat că Iohannis ar fi trebuit ”să le dea o palmă peste ceafă miniștrilor”.

”Reacția președintelui nu a fost cea potrivită. Eu le dădeam una peste ceafă cel puțin de la ministrul de Interne în jos, dacă nu cumva și premierului.”, a declarat Traian Băsescu, joi seara, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu.

Ce a declarat Iohannis

Klaus Iohannis a vorbit joi despre explozia de cazuri de coronavirus la nivel național. Președintele este de părere că PSD-ul a creat cu bună știință o criză sanitară pe motiv că este invidios pe reușitele Guvernuluji PNL.

„PSD, nemulţumit de reuşitele Guvernului PNL, a vrut să creeze o criză sanitară pentru a avea motiv să critice Guvernul. PSD – intenţionat – a creat o criză sanitară pentru ca la sfârşit să vină şi să critice Guvernul pentru măsuri care nu au putut fi luate.

Pentru PSD nu contează că mii de români s-au îmbolnăvit, că sute de români au murit, pentru PSD a fost important să creeze o criză ca să aibă pentru ce critica Guvernul.

Acesta este PSD, aceasta este explicaţia”, a spus şeful statului, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.