Bani în plus pentru acești români

Bani în plus pentru acești români. Pentru a face rost de mai mulți banii, unii români au decis să plece peste hotare și să muncească.

Una dintre țările din Uniunea Europeană în care lucrează mulți români este și Austria. Indiferent dacă s-au stabilit definitiv în această țară, alături de familiile lor, sau dacă doar lucrează, ei vor beneficia de anumite sume de bani.

Austria nu a fost nici ea ocolită de inflația ridicată, motiv pentru care multe gospodării nu o duc excelent. Astfel, autoritățile de la Viena au fost nevoite să ia măsuri financiare pentru a-i ajuta pe cei vulnerabili.

1.200 de euro/familie

Autoritățile promit mai multe tipuri de ajutor pentru cei care locuiesc în Austria Superioară. De exemplu, cetățenii care au primită undă verde pentru subvenția pentru locuințe și costuri energetice vor primi o subvenție de maxim 400 de lei.

La această sumă se mai poate adăuga și o subvenție de maxim 200 de euro, acordată în două tranșe, pentru familiile care au copii de vârstă școlară. Banii reprezintă un ajutor pentru începerea școlii.

Există posibilitatea plății în plus a maxim 800 de euro.

400 de euro pentru anumite gospodării

Guvernul de la Viena a mai decis acordarea a maxim 400 de euro, drept subvenție, pentru acele gospodării unde venitul net din ultimul an este de maxim 30.734 de euro.

Ajutorul se oferă în provincia Styria, aici unde există și alte bonusuri pentru locuințe. Aceste bonusuri sunt menite să- ajute pe oameni să facă față chiriilor sau a costurilor de locuire.

Bani pentru cei care locuiesc în Viena și Salzburg

Locuitorii din Viena au primit deja o scrisoare unde se arată că vor primi un bonus de 200 de euro, dacă au venit brut de 40.000 de euro.

Această limită este valabilă pentru familiile formate dintr-o singură persoană. Pentru cele formate din mai multe persoane, venitul brut trebuie să fie de 100.000 de euro.

De asemenea, locuitorii din Salzburg vor primi o alocație suplimentară de 300 de euro pentru încălzire.

Bani pentru copii din Austria Inferioară

Familiile din Austria Inferioară au parte de vești bune. Din această sătpămână, autoritățile de la Viena au decis acordarea a 100 de euro pentru fiecare copil. Banii fac parte din programul „bani pentru începerea școlii galben-albastre”.

Suma de 100 de euro este independentă față de alocația familială. De asemenea, nu are nici legătură cu plata alocației pentru începerea școlii, cea plătită de guvernul federal.

Un voucher de 300 de euro pentru începerea școlii, acordat în două tranșe de câte 150 de euro pe semestru, este, de asemenea, disponibil pentru familiile cu venituri mici.