Membrii CPBR au asigurat, pe parcursul ultimilor ani, conversia a mii de credite de diferite tipuri din valuta în lei sau în euro, la solicitarea clienţilor persoane fizice, în conformitate cu normele de creditare în vigoare.

"CPBR consideră ca diferitele variante de proiecte de legi discutate inclusiv în ultimele zile în Comisia de Buget, Finanţe şi Bănci a Parlamentului României trebuie să ţină cont de aspectele ce se doresc a fi reglementate prin directivele europene în domeniu. Pentru a veni în întâmpinarea solicitărilor şi nevoilor clienţilor, membrii CPBR pot lua în considerare extinderea aplicabilităţii cerinţelor referitoare la conversie sau de aplicare a altor mecanisme alternative de reducere a riscului valutar (ex.: restructurare sau refinanţare), stipulate de Directiva europeană. Astfel, conversia ar putea fi aplicată nu numai la creditele în valută garantate care vor fi acordate ulterior datei de implementare a directivei, ci şi la orice tip de credite în valută existente, indiferent dacă acestea sunt sau nu garantate', se arată în comunicat.
'Este vorba în primul rând de Dreptul la Conversia Creditelor acordate în valută, prin care orice client persoană fizica ce a obţinut un credit în valută de la o bancă membră a CPBR beneficiază de dreptul la conversie a acestuia în lei, euro, sau în orice alta valuta de creditare din oferta curentă a băncii, dacă acea persoană obţine veniturile în acea alta valută. Printre principiile comune se mai numără cel referitor la Moneda de Conversie a Creditelor; Frecvenţa acordării Conversiei; Cursul de schimb aplicabil; Structura de preţ aplicabilă, Perioada de Rambursare a creditului; Garanţii (colaterale); Alţi termeni şi condiţii contractuale; Informări asupra conversiei pentru clienţi; Asistenţă pentru facilitarea conversiei creditelor; Implementarea procesului de conversie a creditelor', se mai menţionează în comunicat.