Liviu Dragnea execută în prezent la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, iar în cursul zilei de marți, judecătorii vor lua o decizie cu privire la cererea de eliberare condiționată depusă de acesta.

De menționat este faptul că, fostul lider al PSD nu a fost adus în instanţă, el urmând să fie audiat prin videoconferinţă.

La începutul procesului, avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu, a venit cu o serie de precizări. Mai exact, acesta are încredere în decizia care va fi luată de magistrați, susținând că fostul lider social-democrat îndeplineşte toate condiţiile pentru a fi eliberat înainte de termen.

Totodaăt, Flavia Teodosiu a mai vorbit și despre lucrurile care s-au petrecut în penitenciar pe întreaga ședere a fostului lider PSD. Potrivit acesteia, Liviu Dragnea a fost izolat, a muncit, iar dovezile sunt clare.

Ea a mai amintit și de carantianrea acestuia, deși a fost testat negativ cu noul coronavirus.

Liviu Dragnea ar putea ieși din închisoare

“Ne aflăm în faţa unei cereri de liberare condiţionată pe articolul 59 din vechiul Cod penal: a fost stăruitor în muncă şi a dat dovezi temeinice de îndreptare. Atributul dumneavoastră esenţial este să constataţi îndeplinirea condiţiilor. (…) A fost izolat, i s-a permis să iasă la aer o oră pe zi din 24. Între iulie şi februarie a urmat o serie lungă de plângeri. Nu au fost aplicate soluţiile, deşi definitive.

Se impune compensarea cu zilele de muncă pentru perioada în care nu i s-a permis să muncească. Inclusiv dreptul la sănătate i-a fost încălcat. A fost carantinat de trei ori, o dată în decembrie şi de două ori ulterior, deşi avea teste negative. Comisia a constatat în unanimitate că a avut o atitudine pozitivă. A achitat prejudiciul din dosar. Aveţi la dosar o societate care îl va încadra în muncă. (…) Să nu uitaţi că suntem în Săptămâna (…) înainte de Paşte”, a afirmat Teodosiu.

În același timp, avocata lui Liviu Dragnea a prezentat pasaje din raportul favorabil întocmit de Comisia de liberare condiţionată de la Penitenciarul Rahova. Se pare că acesta a beneficiat de recompense și a avut doar o sancțiune care a fost anulată.

“Deţinutul a avut un comportament în general pozitiv, a beneficiat de mai multe recompense şi o singură sancţiune, care ulterior a fost anulată”, a spus aceasta.