Canicula și stresul termic vor continua să se mențină și în săptămâna care abia a început. Astfel, luni va fi căldură mare, iar stresul termic se menţine accentuat în sud şi sud-est, unde se vor atinge în continuare temperaturi de 36 de grade.

În prima parte a zilei, se așteaptă averse la deal, la munte, dar şi în vest, centru şi nord. În regiunile extracarpatice, vreme va fi frumoasă cu cer mai mult senin.

În Dobrogea şi Bărăgan, se anunţă cer senin şi arşiţă mare. După prânz, va fi caniculă în Bărăgan şi aerul va deveni greu de respirat. Vântul se va înteţi din când în când, iar temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate duminică.

Vremea pe regiuni

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, la amiază, se vor atinge 35 de grade la umbră. Iar în nordul Moldovei şi în Bucovina, se anunţă o zi foarte frumoasă dar călduroasă. Soarele apare peste tot iar la munte se anunță câteva ploi mai zgomotoase. După prânz vor fi temperaturi cuprinse între 29 şi 33 de grade Celsius.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, căldura persistă şi temperaturile depăşesc 30 de grade. Sunt așteptate averse locale, tunete, fulgere şi un vânt mai intens. Aer foarte cald va fi şi în vestul ţării. Norii apar treptat şi vor aduce şi aici ploi rapide de vară iar la amiază, termometrele vor indica valori de 33 de grade Celsius.

În centrul României, dimineaţă este răcoare în depresiuni şi apare ceaţă, însă temperaturile urcă rapid şi la amiază ajung pe la 32 de grade în vestul provinciei. Atmosferă va fi schimbătoare şi va ploua în mai multe reprize, inseosebi în zonele de munte.

În Oltenia, urmează încă o zi cu arşiţă. În zonele joase atmosferă va fi însorită şi doar pe la munte se anunţă înnorări şi cresc şansele de ploaie. Temperaturile ajung după prânz pe la 36 de grade şi aerul va deveni irespirabil.

În ţinuturile sudice, soarele va străluci peste tot şi căldura va fi greu de suportat după prânz. Prin Lunca Dunării se ating 36 de grade, creşte disconfortul termic şi nu este nicio speranţă de ploaie.

Ce se așteaptă în București

În Bucureşti, luni se anunţă vreme frumoasă, canicula revine la orele prânzului, iar disconfortul termic va fi accentuat. Vântul va avea unele porniri pe timpul zilei dar spre seară, va slăbi treptat în intensitate.

Marți, căldura persistă şi stresul termic va fi ridicat. Mai sunt ceva adieri de vânt şi maximă va ajunge pe la 35 de grade, la umbră. Miercuri vremea se va menţine cãlduroasã, canicularã la amiazã. Cerul va fi mai mult senin şi vântul va avea unele porniri.

Joi va fi aceeaşi situaţie: vreme caniculară, disconfort termic accentuat şi un vânt mai activ. Maximă va fi de 35 de grade iar minimă de 19 grade.