Autoritățile au aplicat peste 5.000 de amenzi în numai 24 de ore

Autoritățile au continuat acţiunile de verificare a modului în care sunt respectate prevederile Legii 55 din 2020, privind restricțiile anti-COVID, conform informațiilor transmise de IGPR într-un comunicat.

„Astfel, peste 4.700 de poliţişti, împreună cu jandarmi, poliţişti de frontieră, cadre ISU, poliţişti locali, reprezentanţi ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Transporturilor şi ai autorităţilor publice locale, au desfăşurat 795 de acţiuni de verificare, la nivel naţional.

Au fost efectuate 52.355 de verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse. În urma acţiunilor punctuale de control, au fost aplicate 5.346 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.301.380 de lei”, este scris în comunicatul respectiv.

Se relaxează restricțiile în România?

Mai multe proteste continuă să aibă loc în România după ce Guvernul a impus o serie de restricții dure pentru a limita răspândirea coronavirusului. În acest context, șeful DSU, Raed Arafat vine cu noi precizări legate de o eventuală ridicare a restricțiilor.

Mai exact, Raed Arafat și-a dat cu părerea în legătură cu protestele care s-au desfășurat în toată țara, în ultimele zile. Șeful DSU susține că, într-adevăr, înțelege nemulțumirea oamenilor, însă acest lucru nu înseamnă ridicarea restricțiilor.

Potrivit acestuia, proteste au existat în mai multe zone ale țării, iar măsurile au continuat indiferent de modul în care populația s-a manifestat. Totodată, Arafat susține că este dificil de explicat în cazul anumitor oameni cât de gravă este situația.

„Nu s-a pus problema să relaxăm din cauza protestelor. Proteste au fost și în alte țări și ați văzut că și în celelalte țări măsurile lor au continuat. Este de înțeles de ce protestează o parte din lume. Este acest sentiment că nu mai putem, că nu mai merge, că de ce măsurile continuă și nu s-a rezolvat problema.

E foarte greu să explici la oameni de fapt comportamentul unor astfel de patogeni, cum se comportă, cum este situația”, a explicat Raed Arafat, la TVR.

Sursă foto: INQUAM Photos, Adel Al-Haddad