Potrivit imaginilor surprise de Realitea Plus, Claudiu Târziu a renunțat complet la masca de protecție. Liderul AUR a fost filmat pe holurile senatului, vorbind la telefon, fără a purta masca, ce este obligatorie atât în spațiile închise cât și deschise, așa cum prevede regulamentul.

De menționat este faptul că, liderul AUR nu este singurul care nu crede în masca de protecție. Majoritatea membrilor din partid au renunțat la măsurile de protecție, în frunte cu George Simion. Totodată, și senatoarea Diana Șoșoacă a intrat din nou în vizorul  conducerii Senatului. Aceasta a sfidat zile întregi măsurile sanitare impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost surprins de jurnaliști fără masca de protecție, iar tot în decursul zilei de miercuri, în Parlament, deputatul PSD Daniel Ghiță a fost și el filmat purtând masca de protecție la nivelul bărbiei.

Acesta a făcut și o declarație, mai exact, deputatul PSD le-a precizat jurnaliștilor că nu poartă mască, deoarece nu știe de existența pandemiei în România.

Andreea Moldovan, mesaj pentru Diana Șoșoacă

În contextul în care fosta senatoare AUR a fost surprinsă de nenumărate ori, atât la proteste cât și în diferite situații fără mască de protecție, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan a ținut să-i transmită un mesaj.

Mai exact, întrebată la Digi FM ce mesaj i-ar transmite senatoarei Diana Șoșoacă dacă ar vedea-o la Ministerul Sănătății fără masca de protecție, Moldovan a precizat că masca ne poate apăra în fața coronavirusului și a dat ca exemplu situația ei din ultima perioadă, când masca și regulile sanitare au reușit să țină virusul departe.

„Sunt niște reguli pe care toți trebuie să le respectăm. Ce i-aș spune ar fi că acea mască pe care dânsa o combate este cea care poate să o apere. Și care a apărat foarte mulți oameni. Poate că nu e elegant să dau exemplul meu, dar această mască purtată un an de zile în spitalul de boli infecțioase, unde a fost doar patologie COVID, m-a ajutat să nu fac boala. Eu nu m-am îmbolnăvit de COVID doar purtând mască și respectând regulile elementare”, a spus Moldovan.

 

Sursă foto: INQUAM Photos, Ilona Andrei