Încă de la apariția modelului BMW X6, designul modelului a stârnit vii dispute. Un SUV-coupe cu dimensiuni considerabile, o parte frontală foarte agresivă și un plafon plonjat către spatele solid părea o idee cât se poate de grotească. Cu toate acestea, succesul repurtat pe piețele din întreaga lume de X6 și, mai nou, de principalul său epigon Mercedes-Benz GLE Coupe a pus la treabă designerii marelui grup Volkswagen care nu puteau permite diviziei lor premium, Audi, să rămână în afara trendului.

La ediția din 2017 a North American International Motor Show (NAIAS) de la Detroit va avea printre premiere un concept al viitorului Audi Q8. Aflat, conform oficialilor Audi, foarte aproape de intrarea în producția de serie, acest vehicul a fost creat ca „un vârf de lance al liniei Q”. Cel puțin asta susține Marc Lichte, directorul de design al mărcii. Așa cum era de așteptat, pentru a concura cu succes modelele BMW X6 și Mercedes-Benz GLE Coupe, Q8 are o parte frontală impunătoare cu grila octagonală mai mare decât a oricărui Audi cunoscut în prezent. Totodată, pilonul C foarte lat se prelungește până deasupra aripilor din spate pentru a da mașinii atât de doritul aspect de coupe.

Mai multe detalii despre acest concept vor fi disponibile în luna ianuarie, atunci când NAIAS 2017 își va deschide porțile.