Guvernul SUA nu vă solicită să îi trimiteţi bani sau să trimiteţi bani vreunei ambasade a SUA prin poştă sau prin alte servicii precum Western Union! Nicio altă organizaţie sau companie privată nu este autorizată de către Departamentul de Stat să-i înştiinţeze pe cei care se înscriu în programul Loteria Vizelor că au fost selectaţi sau să îi informeze care sunt următorii paşi ce trebuie făcuţi în demersul de obţinere a vizei.
Centrul Consular din Kentucky al Departamentului de Stat (KCC) nu trimite e-mailuri sau scrisori de înştiinţare celor selectaţi în programul Loteria Vizelor. Cei care s-au înscris pentru ediţia DV-2012 a programului vor afla dacă au fost selectaţi, numai în momentul în care verifică statutul propriei înregistrări pe pagina de internet https://www.dvlottery.state.gov, până la data de 30 iunie 2012. Doar cei selectaţi vor primi instrucţiuni suplimentare, inclusiv informaţii despre taxele asociate imigrării în Statele Unite ale Americii.
Recomndarea Secţiei Consulare a Ambasadei SUA este ca, în cazul în care primiți un astfel de mail, să nu plătiți nici o sumă de bani şi vizitaţi pagina de internet www.dvlottery.state.gov pentru mai multe informaţii.