Tragedia s-a produs luni seara, în jurul orei 21,15 , ora României, când un vehicul greu a invadat zona pietonală din Breitscheidplatz, lovind numeroase persoane care vizitau tradiţionalul târg de Crăciun.

Diverse medii locale au difuzat informaţia că şoferul, care a fost arestat puţin mai târziu în apropiere, este un pakistanez sau afgan care a ajuns ca refugiat în Germania în februarie.

O persoană a fost găsită decedată în camionul care a devastat târgul de Crăciun. Aceasta avea cetăţenie poloneză, a indicat poliţia berlineză în noaptea de luni spre marţi, transmite AFP.

"Bărbatul găsit în camion este un cetăţean polonez', a indicat poliţia pe contul său de Twitter. Acesta face parte dintre cei 12 morţi recenzaţi de autorităţi, în timp ce un suspect a fost arestat, potrivit autorităţilor, care nu au făcut precizări cu privire la identitatea sa.

Mai devreme, proprietarul camionului înmatriculat în Polonia indicase pentru AFP că nu a mai putut să-l contacteze pe şoferul său de luni după-amiaza.

"Am pierdut contactul cu el luni după amiază. Nu ştiu ce a păţit. E vărul meu, îl ştiu din copilărie, garantez pentru el", a declarat patronul firmei de transport.

Un alt reprezentant al firmei, Lukasz Wasik, a declarat, pentru AFP, că legătura cu şoferul s-a pierdut în jurul orei 14:00 GMT. 'Nu ştim ce a păţit, dacă a fost răpit, ucis, nu ştim nimic. Ultima oară când am vorbit la telefon cu el a fost luni dimineaţa pe la 08:00 sau 9:00', a spus Wasik.

Camionul transporta 25 de tone de produse metalurgice provenind din Italia şi care urmau să fie descărcate la Berlin. 'Firma care trebuia să preia încărcătura nu a putut face recepţia şi şoferului i s-a spus să revină marţi dimineaţa. Noi i-am zis să aştepte undeva prin Berlin', a mai declarat Lukasz Wasik.

Autorităţile nu au dat până în prezent nicio indicaţie despre identitatea celorlalte victime care se găseau în acest târg de Crăciun, printre cele mai frecventate din capitala germană, în special de către turişti.