Piaţa de e-book readere (dispozitive de citit electronice care pot stoca mii de pagini) începe să fie tot mai disputată. După ce Sony a anunţat, recent, lansarea modelului Daily Edition eReader, taiwanezii de la Asus au de gând să lanseze un astfel de aparat până la sfârşitul anului.

Popularitatea e-book readerelor Kindle ale americanilor de la Amazon i-au făcut pe japonezii de la Sony să intre mai puternic pe această piaţă, cu dispozitive mai performante şi mai accesibile, iar taiwanezilor de la Asus le-au stârnit interesul.

Sony a prezentat săptămâna aceasta e-book readerul Daily Edition eReader. Acesta benficiază de tehnologia 3G, are un ecran touchscreen de 7 inch şi se  poate conecta şi sincroniza wireless. Modelul va fi disponibil pentru 400 de dolari, din luna decembrie.

Jerry Shen, preşedintele Asus, este la fel de interesat de aceste produse şi a declarat că un e-book reader marca Asus va fi disponibil până la sfârşitul anului. În prezent, cea mai mare cerere pentru astfel de dispozitive se înregistrează în America de Nord şi Europa.

SURSA: DigiTimes