Totuşi, estimează agenţia, sectorul asigurărilor va înregistra probabil o profitabilitate garantată, impactul asupra profilului de creditare al companiilor de asigurări va fi minim.

Majoritatea cererilor de despăgubiri vor fi probabil din partea proprietarilor de case şi de maşini, precum şi ca urmare a opririi unor afaceri. Asiguratorii cu o cotă de piaţă ridicată pe segmentul asigurărilor de locuinţe şi auto vor fi probabil cei mai afectaţi, inclusiv companiile Versicherungskammer Bayern, Sparkassen Versicherungen şi Allianz.

În medie, aproximativ 32% din toate poliţele de asigurare a locuinţelor din Germania includ acoperirea pentru dezastre naturale, dar există diferenţe semnificative între regiuni.
Inundaţiile istorice din 2002 au costat economia germană circa 11 miliarde de euro, a amintit recent preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie, Eric Schweitzer. "În unele regiuni, amploarea pagubelor ar putea să o depăşească pe cea din 2002", a avertizat acesta.
Deja afectate de o iarnă foarte lungă, mai multe terenuri cultivate au fost scufundate sub apă. Ministerul Agriculturii din Germania avertizează că ar putea fi 335.000 de hectare inundate parţial sau total şi pagube deja semnalate de 172,6 milioane de euro, mai ales în Bavaria.
Sursa: Agerpres