Astfel, o statuetă de bronz înfăţişând un iac, simbol al bogăţiei agricole a ţării şi dăruită lui Nicolae Ceaușescu în anii ’70 de către Mao Tsedong, a fost vândută pentru 12.000 euro, cel mai mare preţ realizat în licitaţie.
După patru minute de oferte prompte, venite din partea a mai mult de zece participanţi, lotul s-a adjudecat la o valoare de 40 de ori mai mare decât preţul de pornire, stabilind un nou record pentru numărul de paşi de licitaţie, ajuns la 56.
Printre celelalte obiecte atestate a fi aparţinut fostului şef de stat care s-au vândut cu sume importante se numără prechea de porumbiţe din argint aurit şi emailat, dăruită de către şahul Iranului Reza Pahlavi în 1977, care a obţinut 7.500 euro, blana de tigru, din şase piese, cadou de protocol, vândută pentru 4.000 euro, blana de leopard, adjudecată cu 3.750 euro, stiloul Pilot Elite, primit cu ocazia vizitei oficiale în Japonia, din 1975, vândut tot cu 3.750 euro.
Cu vânzări totale de 53.910 euro, depăşind valoarea maximă estimată, Licitaţia „Epoca de Aur” contribuie la dezvoltarea pieţei de obiecte de colecţie şi cu valoare memorială din România.
Cea de-a doua licitaţie din acest an – de Avangardă şi Expresionism – a adus în scenă opere de artă de semnate de artişti români cunoscuți la nivel internaţional. Tematica, orientată către creaţiile integrate curentelor moderniste de la începutul secolului XX, a constituit un debut în licitaţiile Artmark.
Astfel, Licitaţia a realizat vânzări de 539.545 euro, obţinuţi din 105 loturi adjudecate, pentru care s-au făcut oferte de la un număr de 100 de palete de licitaţie distincte.
Ultimul lot al licitaţiei, pictura „Portret pentru mai târziu (Poetul Ion Minulescu)” de Victor Brauner, a stabilit cea mai mare vânzare a serii, fiind adjudecat cu 75.000 euro. La lotul 100, opera „Îndurerata (ciclul Orfanii)” a pictorului Nicolae Tonitza, vândută pentru 55.000 euro, a înregistrat o creştere de aproape patru ori preţul de pornire.