Luni, 26 aprilie, ţara noastră urmează să primească cea mai mare tranşă de vaccin împotriva COVID-19 de până acum, transmite CNCAV.

Peste 725.000 de doze de vaccin ajung mâine în România

Este vorba despre un transport de 725.400 de doze de vaccin produse de Pfizer şi BioNTech, care vor ajunge luni în România cu avionul, se arată în comunicatul Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Vaccinurile Pfizer vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara, potrivit unui comunicat al CNCAV. Transportul în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Cum vor fi împărţite dozele de la Pfizer?

Ulterior, dozele de vaccin vor fi împărţite către următoarele centre:

  • Centrul Național de Stocare București: 175.500 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Brașov: 85.410 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 93.600 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Constanța: 92.430 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 91.260 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Iași: 93.600 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 93.600 doze.
Sursa foto: Facebook, RO Vaccinare

Până la acest moment, țara noastră a recepționat 4.397.309 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 3.843.269 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației, mai indică CNCAV.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la centrul naţional şi centrele regionale de depozitare, prin Direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Tot luni, România primeşte o nouă tranşă şi de la AstraZeneca

Luni va ajunge în ţara noastră şi o nouă tranşă de vaccin produs de AstraZeneca, ce constă în 40.800 de doze, mai transmite CNCAV.

Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Capitală pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare de la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional.

Până în prezent, ţara noastră a recepţionat 1.517.200 doze de vaccin produse de compania AstraZeneca, iar, începând cu data de 15 februarie, 533.125 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

În plus, alte 76.800 de doze de vaccin împotriva COVID-19 produse de compania Moderna au ajuns duminică în România.

Sursă foto: Dreamstime