Mai exact, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a vorbit despre scenariile în baza cărora elevii vor merge la şcoală pe 5 mai. Ministrul susține că vor veni la școală, indiferent de clasă și de scenariu toți cei 27.750 de elevi din învățământul special.

Totodată, el a mai adăugat că până în prezent s-a reușit reducerea scenariilor la două. Este vorba despre scenariul verde și despre scenariul verde, în care toți elevii vor putea merge la școală, și scenariul în care doar copiii de la grădinițe și din școala primară se vor putea reîntoarce la cursuri.

”Pragul de 1 la mie rată de infectare face diferența între scenariul verde,  în care toți elevii vin la școală, de la grădiniță până la învățământ liceal, cu prezență fizică, 1731 de localități.

Iar în scenariul 2 – rată de infectare de peste 1 la mie, situație în care se găsesc 1450 de localități. În acest scenariu vor veni la școală cu prezență fizică, miercuri, 5 mai, copiii din grădinițe, elevii din clasele 1-4, plus clasa pregătitoare”, a spus ministrul la Antena 3.

Elevii din învățământul special se reîntorc la școală

Totodată, el mai adăugat că elevii din învățământul special se vor reîntoare și ei în școli de pe data de 5 mai. Este vorba despre 27.750 de elevi care se încadrează în această categorie. Aceștia sunt cei care au nevoie de stimulare psihomotrică, polisenzorială, de servicii de logopedie, de kinetoterapie, de lucruri care nu pot fi asigurate nici online și nici acasă.

„Aceștia vor reveni în data de 5 mai. Practic, rămân elevii de clasa a V-a, a VI-a și a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a din localitățile care au o rată de infectare de peste 1 la mie, doar ei rămân online”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

În ceea ce îi privește pe elevii de clasa a VIII-a, aceștia revin la școală pe 10 mai și vor face cursurile cu prezență fizică până pe 11 iunie. De cealaltă parte, elevii de clasa a XII-a/a XIII-a revin la școală și ei tot pe 10 mai și fac cursuri cu prezență fizică până pe 4 iunie.

Sursă foto: INQUAM Photos, Virgil Simonescu