Angela "Merkel nu împărtăşeşte această apreciere", a dat asigurări într-o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt al executivului, Steffen Seibert, care a subliniat că obiectivul guvernului german este "stabilizarea Greciei în cadrul zonei euro".

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Ministerului german de Interne, Markus Beyer, a încercat să explice faptul că, în declaraţiile publicate de săptămânalul Der Spiegel, ministrul Hans-Peter Friedrich exprimase doar o opinie particulară.

În plus, Markus Beyer a recunoscut că în cadrul coaliţiei de guvernământ a avut loc o "dezbatere" pe tema celui de-al doilea plan de salvare a Greciei.

Steffen Seibert a mai spus că guvernul susţine ‘o singură poziţie’, un ‘drum nu lipsit de riscuri’, dar ‘corect’.

Ministrul german de interne pledase – într-un interviu publicat sâmbătă de săptămânalul Der Spiegel – pentru ieşirea Greciei din zona euro. "Nu mă refer la excluderea Greciei" din zona euro, "ci la crearea de stimulente pentru retragere care nu pot fi refuzate", afirmase ministrul german.

"În afara uniunii monetare, Grecia ar avea mai multe şanse de a-şi reveni şi de a fi mai competitivă decât înăuntrul zonei euro", apreciase Hans-Peter Friedrich, membru al Uniunii Creştin-Sociale (CSU), aripa bavareză a partidului cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată.
SURSA: Agerpres