Potrivit MTI, economiştii diviziei pentru investiţii a grupului bancar londonez JP Morgan au afirmat, referitor la cele declarate de ministrul Tamas Fellegi cu privire la negocierile dintre Guvernul Ungariei şi FMI, că "slaba performanţă a mijloacelor de investiţii ungare i-a obligat pe oficialii de la Budapesta să recunoască nevoia unor concesii" pentru începerea negocierilor cu FMI.

Analiştii grupului bancar londonez au amintit că ministrul Tamas Fellegi a vorbit despre posibilitatea încheierii unui acord cu FMI şi au subliniat că acceptarea acestei situaţii este o condiţie iniţială pentru începerea tratativelor oficiale.

Într-o analiză realizată pentru investitori, directorul Institutului pentru Pieţele Globale Emergente al Royal Bank of Scotland (RBS), Timothy Ash, afirmă: "Tamas Fellegi se pare că a făcut o serie de concesii, printre care şi faptul că a acceptat ca acordul cu FMI să fie unul de tipul stand-by’. Timothy Ash a adăugat că ‘România trebuie să fie un exemplu pentru Ungaria, (…) România este copilul exemplar al FMI".
SURSA: Agerpres