ÎPS Teodosie şi instituţia pe care o conduce au ajuns iar în atenţia finanţiştilor, după ce a strâns în doar trei luni de la ultima executare silită datorii de peste 10 miliarde de lei vechi. La data de 25 octombrie, Arhiepiscopia înregistra obligaţii fiscale restante către bugetul general consolidat în sumă de 1.041.860  RON. Suma reprezintă debite şi dobânzi la sumele datorate.
Potrivit reprezentanţilor Administraţia Finanţelor Publice (AFP), citaţi de "Liderul de Opinie", pentru a scăpa de executarea silită, Arhiepiscopia a depus la Direcţia Generală de Finanţe Publice Constanţa o cerere privind aprobarea eşalonării la plată a obligaţiilor fiscale restante datorate bugetului general consolidat al statului pentru o perioadă de 60 de luni. Restanţele de peste un milion de lei s-au acumulat în urma neplăţii impozitelor pe salariile angajaţilor Arhiepiscopiei.
Anul trecut, în septembrie, ANAF anunța că Arhiepiscopia nu mai virase de trei ani contribuțiile la șmaj, asigurări sociale și de sănătate, deși sumele au fost luate din slariul preoților.  Datoria de atunci era de 4, 2 milioane de lei, iar pentru a o recupera, Fiscul a pus sechestru pe palat, 12 mașini, un tractor, un apartament din Constana și 800 de hectare de teren.

Citește și:Biserica- cifră de afaceri de sute de milioane de euro