Consiliera locală Ana Munteanu, membru suspendat al USR, a fost sancţionată de colegii din Consiliul Local (CL) Timişoara, în şedinţa de marţi seara, cu tăierea indemnizaţiei pe două luni, pentru că a descins într-un restaurant, însoţită de forţe de ordine, urmărind să demonstreze că măsurile antipandemie nu se respectă.

Proiectul de hotărâre prin care s-a cerut sancţionarea Anei Munteanu a fost iniţiat de Roxana Iliescu (consilier Pro România) şi a primit 21 de voturi pentru şi o abţinere.

Consilierul local liberal Simion Moşiu a opinat că Ana Munteanu nu a acţionat din proprie iniţiativă, ci că a fost “o acţiune premeditată, asumată de partid, de prefect”.

Liberalul Ştefan Sandu a adăugat că se încearcă “să se pună batista pe ţambal” doar prin sancţionarea colegei consiliere.

„Nu a făcut această acțiune de capul ei”

“Sper ca sancţiunile să fie conform legii şi Corpul de Control să-şi facă treaba corespunzător, aşa încât astfel de practici să nu mai fie nicăieri în ţară. Sunt convins că nu a făcut această acţiune de capul ei. Mai există şi alte persoane în spate şi cred că gravitatea faptei merită mai multe clarificări”, a comentat Ştefan Sandu.

Roxana Iliescu a spus că în Consiliul Local nu se face poliţie politică, ci există o prerogativă prevăzută în Codul administrativ.

“Eu am optat pentru această sancţiune care prevede retragerea indemnizaţiei pe două luni tocmai pentru că colega noastră a acţionat în numele nostru. (…) Codul administrativ nu prevede niciunde că noi, în calitate de consilieri locali, am avea vreo calitate în aplicarea legii. Am apreciat faptul că doamna consilier a încălcat mai multe articole care prevăd obligaţiile consilierilor locali, şi anume, respectarea legii, buna-credinţă, probitatea şi discreţia profesională, cinstea şi corectitudinea”, a argumentat Roxana Iliescu.

Amintim că, Ana Munteanu a postat în data de 20 martie 2021 un filmuleț pe pagina sa de Facebook în care semnala că măsurile anti-COVID nu ar fi respectate la un restaurant din Timișoara.

Sursă foto: Facebook