Ucraina este vizată de anchetă pentru "piratare de programe, fapte de pirataj pe Internet şi practici opace şi incorecte" ale administraţiei în colectarea şi plata drepturilor de autor, a indicat Ministerul american al Comerţului Exterior (USTR) într-un comunicat, citat de AFP.

"SUA îşi fac mari griji cu privire la maniera în care Ucraina tratează proprietatea intelectuală", a indicat ministrul interimar al comerţului exterior american, Miriam Sapiro."Consultaţi" serioase ar fi în curs cu autorităţile de la Kiev, a mai adăugat el.

Într-un raport publicat la începutul lunii mai, ministerul desemnase Ucraina drept unul dintre principalele centre de violare a proprietăţii intelectuale în lume şi acuzase autorităţile de la Kiev că ar fi ele însele în spatele unora dintre aceste acţiuni.

Ucraina fusese clasată atunci drept "ţară străină prioritară" (PFC), statut pe care SUA îl atribuie partenerilor comerciali ale căror practici "nefaste" au un impact important asupra produselor americane.

Violarea proprietăţii intelectuale a întreprinderilor americane de către grupuri străine ar costa SUA 300 de miliarde de dolari anual, potrivit unui raport publicat recent la Washington.
Sursa: Agerpres