"Această unitate ne oferă capabilităţi şi capacităţi suplimentare de a supraveghea şi ajuta la execuţia şi coordonarea apărării împotriva rachetelor balistice" din Europa, a spus general-maiorul James C. Boozer Sr., comandant adjunct al armatei SUA în Europa, despre Comandamentul al 10-lea de apărare aeriană şi antirachetă (10th AAMDC).

Detaşamentul 357 de apărare aeriană şi antirachetă a fost reorganizat în octombrie, însă militarii unităţii au preluat simbolic joi noua misiune, acoperind vechiul drapel al unităţii şi dezvelindu-l pe cel nou. Numărul de militari din unitate ar urma să crească de la 125 la circa 150 până în februrie, potrivit unor oficiali, pe măsură ce sunt aduşi mai mulţi experţi care vor juca un rol vital în planificarea şi punerea în execuţie a "aborării adaptive în etape" a sistemului de apărare antirachetă al preşedintelui Barack Obama, care are ca scop descurajarea posibilelor atacuri cu rachetă din partea Iranului. Nimeni nu a menţionat Iranul în mod specific în timpul sau după ceremonia de joi.
"Apărarea împotriva rachetelor balistice, indiferent de unde vin acestea, este critică atât pentru aliaţii europeni, cât şi pentru Statele Unite, iar aceasta este unitatea care face acest lucru pentru noi", a spus generalul-locotenentul Mark P. Hertlinf, comandantul USAREUR (Armata SUA din Europa), după ceremonie.

Într-un interviu anterior, comandantul 10th AAMDC, colonelul Stephen J. Richmond, a spus că unitatea a fost creată ca răspuns la o ameninţare tot mai mare cu rachetă asupra Europei provenită din Orientul Mijlociu.