· Darach Reidy, directorul general al Romsat Cable & Radio, paraseste Romania pentru a prelua operatiunile Metromedia din Letonia si Lituania. El va fi inlocuit de Rosalind Lock (Marea Britanie), specializata in marketing. Reidy explica schimbarea prin faptul ca Romsat va fi, probabil, unul dintre primii operatori de cablu care va oferi telefonie, in primele luni ale anului viitor, iar specializarea in marketing a noii directoare este mai mult de cat necesara in noul context.
· Dinu Malacopol, fost secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor pentru relatia cu patronatele, sindicatele si Parlamentul, a devenit directorul Diviziei de internet a companiei Astral Telecom.
· Calin Anastasiu (IMAS) a prezentat o serie de date statistice privind cablul din Romania. Diferenta dintre cifrele IMAS si cele comunicate de industrie sunt de aproximativ 10%. Procentajul reprezinta atat frauda din teren, cat si subdeclararea de catre televiziunile prin cablu a volumului de abonati.
· Incepand cu 1 octombrie, cinci canale italiene sunt oferite pe piata romaneasca, operate de Veloce Net: Alicia (food), Marco Polo (travel), Leonardo (moda / arta / design), Nuvo Lari (motor) Inn (news network), toate in limba italiana.
· Cartoon Network (1.850.000 abonati) a inceput sa difuzeze din 30 septembrie, in intervalul orar 17,00-19, 00, cate doua ore pe zi in limba romana. Intervalul va creste la patru ore in 2003, pentru a ajunge apoi la zece ore.
· Programele Sky News si Travel Channel au fost in premiera oferite pietei de cablu din Romania sub umbrela companiei Inner Consulting Group, firma cunoscuta pana in prezent ca distribuitor al programului Fox Kids in Romania.
· Programul National Geografic (1,1 milioane de abonati) a fost prezent la standurile Conventiei cu oferta pentru extinderea parteneriatului cu noi distribuitori si cu firmele care nu preiau programul in toate retelele din motive tehnice (RCS, Terra Sat). National Geografic tinteste extinderea la 1,3 milioane de abonati pana la sfarsitul anului.
· Programul Minimax (aproximativ un milion de abonati) a anuntat o oferta promotionala pentru membrii ACC care include distributia programului gratuit, pana la sfarsitul anului, si un tarif redus la 10 centi pe abonat pe luna incepand de la 1 ianuarie 2003. Minimax a anuntat de asemenea crearea reprezentantei in Romania pana la sfarsitul lunii octombrie, aceasta urmand sa fie condusa in calitate de director general de catre Radu Morar.
Mihai Pavelescu