Reteaua Quick Mobile vizeaza o extindere rapida

Oamenii de afaceri autohtoni sunt tot mai atrasi de franciza pentru a-si pune in aplicare ambitiile de expansiune nationala. Ultima intrata in acest club este compania Quick Mobile.




Lansata pe piata telefoniei mobile nationale in urma cu sase ani, Quick Mobile are ca domeniu principal de activitate vanzarea de cartele telefonice, telefoane mobile fara abonament si o gama diversificata de accesorii pentru acestea. Din 2005, este singurul magazin care comercializeaza cartelele tuturor operatorilor de telefonie mobila prezenti la nivel national: Orange, Vodafone si Cosmote, iar in acest an a lansat pe piata romaneasca propriul produs – cartela Quicktel.
Urmarind externalizarea serviciilor sale pe piata locala, Quick Mobile cauta acum parteneri francizati la nivelul tuturor oraselor cu o populatie de peste 20.000 de locuitori.



Acestia vor beneficia de un pachet de franciza in cadrul caruia i se vor ceda toate drepturile de a opera afacerea sub numele Quick Mobile, de a utiliza know-how-ul companiei si de a fi permanent asistat de francizor. Spatiul necesar operationalizarii unitatii va avea o suprafata recomandata de zece metri patrati, iar localizarea acestuia trebuie sa fie in centre comerciale. Se accepta si spatiile cu suprafete cuprinse intre cinci si sase metri patrati, francizorul punand la dispozitie mobilier special pentru aceste locatii.


Din punct de vedere financiar, investitia totala initiala necesara operarii unei unitati Quick Mobile este de aproximativ 15.000 de euro. Se percepe si o taxa de intrare in franciza, de 6.500 de euro, care acopera si costurile aferente achizitionarii aparatului pentru reincarcare electronica si a mobilierului necesar. In cadrul sistemului de franciza Quick Mobile, se percep redevente in cuantum forfetar, francizatul urmand sa plateasca francizorului o taxa de 50 euro/luna.
Compania Quick Mobile activeaza in prezent in trei magazine proprii, deschise in orasele Baia Mare, Negresti si Sighet. Reteaua se va extinde cu inca doua unitati, localizate in doua mari orase ale tarii: Cluj-Napoca si Satu Mare.