Alexandru Rafila, despre următoarea etapă de imunizare: „În mod evident, nu e necesară a treia doză”

Alexandru Rafila a declarat în exclusivitate la Romania TV că persoanele care au fost imunizate cu schema completă de vaccinare și care au trecut și prin boală nu mai au nevoie de a treia doză a serului anti-Covid.

„În mod evident , nu e necesară a treia doză, am mai discutat cu colegii din Israel, o a treia doză nu mai este necesară pentru cei vaccinați cu două doze și care au trecut și prin boală. Noi nu reușim să vaccinăm persoanele adulte care încă  mai trebuie imunizate și vorbim despre copii de 5-11 ani.

Creșterea a început pe data de 5 iulie, după săptămâna patru , oamenii trebuiau să ia măsuri, prima măsura a fost fost Electric Castle. Cîțu a apărut cu domnul Rareș Bogdan, îmbrățișati fără nicio  măsură de protecție. Nu s-a facut nimic pentru sistemul de sănătate. Nu s-au dublat paturile de la ATI. Anul trecut când am avut cea mai mare mortalitate dupa Al Doilea Război Mondial, paturile pentru pacienții de Covid-19 au fost în număr de 1500, paturile au fost luate de la pacientii cu alte patologii, de aceea impactul asupra mortalității a fost foarte mare. Ne găsim într-o situație periculoasă.” a avertizat Alexandru Rafila.

Rafila îl pune la punct pe Cîțu

“Domnul Cîțu bate câmpii ca de obicei”, spune Rafila, adăugând că, în loc să pregătească spitalele pentru valul 4 şi să găsească soluţii pentru accelerarea vaccinării, prim-ministrul încurajează organizarea de mari festivaluri, făcând probabil referire la Untold, ce s-a desfăşurat la Cluj-Napoca între 9 şi 12 septembrie, şi alte evenimente similare.

Alexandru Rafila o critică şi pe Ioana Mihăilă, fostul ministru al Sănătăţii, despre care spune că nu a pregătit România pentru ce va urma în această toamnă şi iarnă.

“De ce să ia măsuri când dânsul (Cîţu – n.red.) a spus că a învins pandemia datorită succesului programului de vaccinare? Patru – cinci luni nu doar că n-a făcut nimic, dar a și încurajat diverse manifestări care au fost acceleratoare ale pandemiei”, a declarat, luni, Alexandru Rafila, la B1 TV.

“Noi am avut o discuție acum șase săptămâni. Am spus că evaluarea celui mai rău scenariu cu 1.500 de cazuri pe zi la jumătatea lui septmebrie e evident nerealistă și am stabilit tot atunci că în ultima săptămână din septembrie vom ajunge la 4-5.000 de cazuri. Se confirmă pas cu pas.

Domnul Cîțu bate câmpii ca de obicei. Nu știu dacă e serios sau nu, ori uită foarte repede ce a spus, ceea ce foarte grav, că e premier, ori nu spune adevărul, și atunci e și mai grav. A găsit acum o soluție despre nunți. A trecut de la postura de prim-ministru la cea de prim nuntaș al României și rezolvă lucrurile prin introducerea certificatului verde la nunți”, a spus Alexandru Rafila.

“Ar trebui măcar în al 12-lea ceas să nu mai posteze desene animate cu Superman și să treacă la discuții serioase”

Deputatul PSD l-a mai criticat pe Florin Cîţu şi în contextul deschiderii şcolilor şi a interesului arătat de autorităţi pentru siguranţa copiilor.

“E posibil să se închidă școlile. Eu aș vrea să avem o discuție foarte serioasă – care e prioritatea pe care o avem. Cred că cea mai importantă e ca acești copii să poată merge la școală. Asta trebuie să fie discuția și asta trebuie să fie prioritatea acestui Guvern care, de fapt, nici nu are legitimitate acum, că e într-o procedură în care trebuie să intre în votul Palamentului.

Chiar dacă domul Cîțu nu e un premier cu depline puteri, că nu mai are legitimitate, ar trebui măcar în al 12-lea ceas să nu mai posteze desene animate cu Superman și cu chipul lui și să treacă la discuții serioase despre cum funcționăm în perioada următoare. Acum nu discutăm despre bătălia dintre Delta și Superman, ci despre sănătatea copiilor și cum se formează ei”, a mai spus Rafila, invitat în cadrul emisiunii “Dosar de politician”.