Deputatul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS şi cel despre care PSD susţine că este propunerea formaţiunii pentru funcţia de premier, în cazul în care se va ajunge în această situaţie, a luat din nou poziţie împotriva premierului Florin Cîţu.

Rafila: De ce să mai ia ministrul Sănătăţii măsuri când premierul spunea că a invins pandemia?

“Domnul Cîțu bate câmpii ca de obicei”, spune Rafila, adăugând că, în loc să pregătească spitalele pentru valul 4 şi să găsească soluţii pentru accelerarea vaccinării, prim-ministrul încurajează organizarea de mari festivaluri, făcând probabil referire la Untold, ce s-a desfăşurat la Cluj-Napoca între 9 şi 12 septembrie, şi alte evenimente similare.

Alexandru Rafila o critică şi pe Ioana Mihăilă, fostul ministru al Sănătăţii, despre care spune că nu a pregătit România pentru ce va urma în această toamnă şi iarnă.

“De ce să ia măsuri când dânsul (Cîţu – n.red.) a spus că a învins pandemia datorită succesului programului de vaccinare? Patru – cinci luni nu doar că n-a făcut nimic, dar a și încurajat diverse manifestări care au fost acceleratoare ale pandemiei”, a declarat, luni, Alexandru Rafila, la B1 TV.

“A trecut de la postura de prim-ministru la cea de prim nuntaș al României”

Evaluările autorităţile cu 1.500 de cazuri pe zi abia la jumătatea lunii s-au dovedit a fi nerealiste, a mai indicat profesorul Rafila, potrivit b1tv.ro.

“Noi am avut o discuție acum șase săptămâni. Am spus că evaluarea celui mai rău scenariu cu 1.500 de cazuri pe zi la jumătatea lui septmebrie e evident nerealistă și am stabilit tot atunci că în ultima săptămână din septembrie vom ajunge la 4-5.000 de cazuri. Se confirmă pas cu pas.

Domnul Cîțu bate câmpii ca de obicei. Nu știu dacă e serios sau nu, ori uită foarte repede ce a spus, ceea ce foarte grav, că e premier, ori nu spune adevărul, și atunci e și mai grav. A găsit acum o soluție despre nunți. A trecut de la postura de prim-ministru la cea de prim nuntaș al României și rezolvă lucrurile prin introducerea certificatului verde la nunți”, a spus Alexandru Rafila.

“Ar trebui măcar în al 12-lea ceas să nu mai posteze desene animate cu Superman și să treacă la discuții serioase”

Deputatul PSD l-a mai criticat pe Florin Cîţu şi în contextul deschiderii şcolilor şi a interesului arătat de autorităţi pentru siguranţa copiilor.

“E posibil să se închidă școlile. Eu aș vrea să avem o discuție foarte serioasă – care e prioritatea pe care o avem. Cred că cea mai importantă e ca acești copii să poată merge la școală. Asta trebuie să fie discuția și asta trebuie să fie prioritatea acestui Guvern care, de fapt, nici nu are legitimitate acum, că e într-o procedură în care trebuie să intre în votul Palamentului.

Chiar dacă domul Cîțu nu e un premier cu depline puteri, că nu mai are legitimitate, ar trebui măcar în al 12-lea ceas să nu mai posteze desene animate cu Superman și cu chipul lui și să treacă la discuții serioase despre cum funcționăm în perioada următoare. Acum nu discutăm despre bătălia dintre Delta și Superman, ci despre sănătatea copiilor și cum se formează ei”, a mai spus Rafila, invitat în cadrul emisiunii “Dosar de politician”.