Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) a confirmat marţi că Rusia a depăşit termenul fixat pentru data de 31 decembrie 2018, la miezul nopţii, pentru a da experţilor acces liber la datele laboratorului antidoping de la Moscova, condiţie necesară pentru ridicarea sancţiunilor aplicate acestei ţări, transmite AFP.

Comisia independentă a organizaţiei mondiale însărcinată cu conformitatea codului mondial antidoping se va reuni pe 14 şi 15 ianuarie, pentru a examina măsurile ce vor fi luate în continuare, potrivit AMA/WADA.

”AMA/WADA confirmă azi (marţi) că, din 21 decembrie, nicio altă misiune nu a fost desfăşurată în Rusia”, a explicat agenţia într-un comunicat, făcând referinţă la tentativa nereuşită de a recupera datele laboratorului antidoping de la Moscova, implicat în scandalul dopajului instituţionalizat din Rusia.

Aceasta era una dintre cele două condiţii stipulate de AMA/WADA la data de 20 septembrie pentru ridicarea sancţiunilor faţă de agenţia rusă antidoping (RUSADA).

”Sunt dezamăgit”, a reacţionat preşedintele AMA/WADA, Craig Reedie, precizând că agenţia va trimite în zilele următoare raportul misiunii experţilor detaşaţi la Moscova pe 21 decembrie, transmite Agerpres