Racheta rusească a căzut în curtea unui sătean din Republica Moldova

Rachetă rusească la graniță! Potrivit primelor informații, racheta a fost interceptată de apărarea antiaeriană ucraineană după care a căzut în curtea unui cetățean din localitatea Chițcani. Satul se află în Republica Moldova, în stânga Nistrului.

Informația vine de la Oleg Beleacov, șeful delegației transnistrene în Comisia Unificată de Control, citat de presa din Republica Moldova.

Potrivit primelor informații, locuitorii din Tiraspol și Bender au fost speriați de explozii în jurul orei 1 dimineața. Drept urmare, mai multe echipe de geniști și anchetatori au ajuns la fața locului.

În prezent, autoritățile nu anticipează victime sau daune.

Capul exploziv al rachetei s-a înfipt în pământ în pământul dintr-o curte, dar nu a detonat, transmite Antena 3.

În noaptea de 25 septembrie, regiunea Odesa a fost ținta unor atacuri cu drone și rachete. În acele incidente, o femeie a fost rănită, iar infrastructura portuară ucraineană a suferit daune semnificative. Aceste evenimente au avut un impact serios asupra securității și stabilității în regiune, fiind preocupări importante pentru autoritățile ucrainene și comunitatea internațională.

În ianuarie 2023 a mai existat un astfel de incident

Pe atunci, o rachetă rusească a căzut în Republica Moldova, la 20 de kilometri de granița cu România. Resturile au fost descoperite de o patrulă a poliției de frontieră. Racheta din septembrie ar fi a patra care cade în Republica Moldova de la începutul războiului. Au mai existat astfel de incidente în octombrie și decembrie 2022.

Președinta Republicii Moldova a precizat în ianuarie 2023 că condamnă cu fermitate atacurile Rusiei.

„Războiul brutal al Rusiei împotriva Ucrainei are un impact direct asupra Republicii Moldova din nou. Poliția de frontieră a descoperit fragmente dintr-o rachetă în apropiere de satul Larga, în nordul Republicii Moldova. Condamnăm cu fermitate atacurile intensificate ale Rusiei de astăzi și suntem alături de cei care și-au pierdut oameni dragi în Dnipro și în toată Ucraina. Pacea trebuie să învingă”, declara președinta Maia Sandu pe Twitter.