Avertisment de la ANM: Răcirea vremii va fi însoțită de ploi și intensificarea vântului, în următoarele zile.

Ziua de luni va fi ultima în care temperaturile vor mai depăși 20 de grade Celsius, urmând o răcire accentuată.

Și în București vremea se va înscrie într-un proces de răcire accentuată, zilele de marți și miercuri urmând să consemneze temperaturi sub 20 de grade Celsius.

Avertisment de la ANM: Vreme rece, ploi și vânt

Temperaturile la nivel național vor mai depăși 25 de grade Celsius în cursul zilei de luni, dar apoi vor coborî „semnificativ” și vor urma ploile, a declarat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie.

”Ne așteptăm la scăderea valorilor de temperaturi, mai semnificativ începând de marți, apoi miercuri și joi vom înregistra cele mai coborâte valori, atât la nivelul maximelor, cât și al minimelor pentru această săptămână”, a afirmat duminică directorul ANM, Elena Mateescu, la Digi 24.

”Dacă astăzi și mâine mai contăm pe valori care să depășească 25 de grade Celsius, mai ales în partea de sud și sud-est a țării, în partea de vest, centru și nord-est simțim deja temperaturile mai coborâte, 11-15 grade.”, a adăugat Elena Mateescu.

Directorul ANM a precizat că, pe lângă scăderea temperaturilor, în zilele următoare vor urma și ploi:

”Ne așteptăm și la ploi în această perioadă, în partea de nord, nord-est, zona de munte, dar trebuie să menționăm intensificările de vânt”, a precizat sursa citată.

Cum va fi vremea în București

În Capitală, temperaturile vor ajunge luni la 27 de grade Celsius, dar zilele următoare vor scădea sub 20 de grade.

”La București, în zilele de marți, miercuri și joi, ne așteptăm să consemnăm valori în jurul a cel mult 18-19 grade”, a mai punctat Elena Mateescu.

Potrivit meteorologului, pe finalul lunii septembrie se prognozează din nou ”valori care să depășească pragul unei zile de vară”, adică maxime de 29 de grade Celsius.