Asociaţia consideră că transferurile cu aceste acţiuni trebuie reluate doar după publicarea informaţiilor financiare pe site-ul BVB, pentru a fi asigurat accesul egal la informaţie pentru toţi investitorii.
„De fiecare dată în ultimii ani, atunci când societăţile tranzacţionate pe platformele BVB transmit datele financiare, investitorii sunt puşi în încurcătură de modalităţile diferite în care societăţile aleg să transmită datele financiare şi/sau de modul defectuos în care BVB înţelege să disemineze aceste date esenţiale către investitori. Şi în acest an, societăţile s-au tranzacţionat pe intervale semnificative de timp fără ca pe site-ul operatorului de piaţă să fie publicate datele financiare, respectiv toţi investitorii să le cunoască. În ziua programată pentru transmiterea datelor financiare, investitorii au fost nevoiţi să alerge contra cronometru între site-ul BVB, site-urile emitenţilor, SSIF-uri (firme de brokeraj -n.r.) şi presa  scrisă sau on-line”, se arată într-un comunicat transmis de AIPC către Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM).
Reprezentanţii AIPC atrag atenţia că situaţia prezentată de ei nu este „doar o problemă tehnică” şi afectează dreptul investitorilor de a avea acces egal la informaţie, drept prevăzut în legislaţia pieţei de capital.
Sursa: Agerpres