Creșterea cheltuielilor operaționale cu 22%, o rată mai mică decât creșterea veniturilor, a asigurat o creștere corespunzătoare a profitabilității grupului.

Evoluția financiară pozitivă s-a datorat atât creșterii numărului de pacienți, cât mai ales a solicitărilor de tratamente complexe, protetica dentară și implantologia fiind specialitățile care au generat cele mai mari venituri pentru Grup.  

Numărul pacienților tratați în clinicile Grupului Dent Estet în această perioadă a crescut cu aproximativ 18% față de anul trecut. De asemenea, numărul medicilor a crescut cu aproximativ 8% față de aceeași perioadă a anului precedent.

Cifra de afaceri este una record pe piața serviciilor de stomatologie, Dent Estet situându-se, în continuare, pe locul 1 în domeniul clinicilor private de medicină dentară din țara noastră.

„Am început anul 2017 în forță, cu rezultate financiare excelente, chiar peste așteptările noastre. Dar cea mai mare bucurie vine din faptul că am lansat cu succes prima clinică de stomatologie complet digitală din România. Avem un plan interesant pe termen scurt și mediu, urmărind atât creșterea organică peste creșterea pieței, cât și dezvoltarea prin achiziții”, a declarat Cristian Taban, directorul executiv al Grupului de clinici Dent Estet.

Pe lângă cele 8 clinici stomatologice, începând cu luna iunie 2016, grupul deține și un laborator dentar complet digitalizat, Aspen. Acesta este dotat cu aparatură capabilă să ofere soluții estetice de înaltă acuratețe, smilare dinților naturali, și eficientizează timpul de lucru al medicului, reducând totodată și timpul de așteptare al pacienților, până la 24 de ore. Laboratorul Aspen înregistrează o cifră de afaceri de 120.000 în primul trimestru al acestui an.

În total peste 8.500 de pacienți noi au trecut pragul clinicilor Dent Estet în ultimul an. Grupul a înregistrat de la deschidere, până în prezent, peste 65.000 de pacienți, iar zilnic, clinicile stomatologice sunt vizitate, în medie, de 350 de pacienți, numărul acestora continuând să crească de la an la an.

În cei peste 18 ani de la deschidere, echipa companiei s-a extins la un număr de 250 de specialiști, dintre care 86 medici, se arată într-un comunicat al grupului.

Grupul Dent Estet înseamnă, în prezent, 8 clinici stomatologice în București și Timișoara (incluzând noua clinică de stomatologie digitală lansată de curând), cu 44 de unituri, pe o suprafață totală de 2.500 de metri pătrați, 2 săli de chirurgie complet utilate, 2 centre de radiologie digitală cu expunere minimă la radiații, 2 studiouri foto digitale.

Printre inovațiile aduse pe piața din România se numără și aparatele dentare invizibile din exterior, testul de prevenție împotriva cancerului oral, dar și sisteme performante de management și marketing medical, prin intermediul Asociației Dental Office Managers (ADOM).