Conducerea executiva a OTE Telecom, care detine 35% din actiunile RomTelecom, dar si pozitia de decizie in managementul companiei, a refuzat sa accepte un nou plan de investitii in valoare de 450 milioane de dolari prezentat de Giorgios Skarpelis, vicepresedintele RomTelecom.
Motivul principal care a stat la luarea acestei decizii se refera la contractele paguboase in valoare de mai multe sute de milioane de dolari incheiate de vechea conducere a RomTelecom cu companii grecesti care au furnizat echipamente si tehnica de calcul operatorului national.
Cele mai paguboase contracte incheiate de RomTelecom, doar cu subsidiare ale unor companii grecesti, si fara efectuarea in prealabil a unor licitatii, sunt cele pentru operatorul de telefonie mobila Cosmorom. Potrivit conducerii OTE, citata de publicatia greaca Kathimerini, valoarea acestora depaseste 100 miliarde de drahme (peste 269 milioane de dolari). RomTelecom detine 99% din actiunile Cosmorom.
Nikos Manasis, presedintele OTE, a refuzat sa comenteze informatiile respective, dar a spus ca noua conducere a RomTelecom, numita la sfarsitul lunii iunie, va rezolva orice probleme care tin de contractele mai putin oneroase incheiate la Bucuresti.