Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat marți, într-o conferință de presă, dacă Raed Arafat este „omul potrivit la locul potrivit” și dacă este supus, la rândul său, unei evaluări la fel ca ceilalți miniștrii implicați în lupta cu pandemia.

„Domnul Arafat s-a implicat constant și bine in rezolvarea problemelor de care se ocupa, dar și el este evaluat periodic de ministrul de Interne”, a răspuns președintele.

Amintim că, Raed Arafat a fost numit în ianuarie 2014 șef al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), creat în cadrul Ministerului pentru Afaceri Interne. De asemenea, acesta coordonează Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției de la Ciolpani și face parte din Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

S-a cerut demiterea sau demisia lui Raed Arafat

După demiterea ministrului Vlad Voiculescu, au existat voci, în special din partea celor din AUR, care au cerut și demiterea lui Raed Arafat, pe motiv că s-ar face „la fel de vinovat pentru bâlbâielile şi măsurile aberante, luate nu doar în ultimele luni, ci în ultimul an”.

În acest context, senatorul Claudiu Târziu, copreședinte al AUR, solicita chiar săptămâna trecută demiterea sau demisia secretarului de stat Raed Arafat, pe care îl consideră „principalul artizan” al tuturor măsurilor restrictive din ultimul an.

„Revenim asupra cererii noastre de demisie sau demitere a secretarului de stat Raed Arafat. Nu am uitat că este principalul artizan al tuturor măsurilor restrictive din ultimul an, care au provocat daune economice și, considerăm noi, chiar morți. Așteptăm în continuare ca premierul să facă acest gest de a-l demite sau a-l invita pe domnul Arafat să demisioneze. Nu înțelegem de ce este atât de protejat acest domn doctor”, a declarat Claudiu Târziu săptămâna trecută la o conferință de presă.

Nemulțumiri au fost și în tabăra PNL, mai ales după ce Raed Arafat a dat ordinul prin care a băgat Timișoara în carantină, dar și după evacuarea Spitalului Foișor.

„Cred că domnul Raed Arafat e ușor tensionat, ușor obosit și nu ar fi rău să mai exerseze empatia și emoția, pentru că nu suntem roboți”, spunea Rareș Bogdan. Prim-vicepreședintele PNL adăuga că „Raed Arafat ar trebui să înțeleagă că, așa cum are o mulțime de calități, nu există oameni care să aibă doar calități”.