Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Bogdan Glăvan susține că doar ce a aflat că IGSU este mai mare chiar și decât armata Ungariei. Mai exact, Ungaria ar avea 22.000 de militari, pe când Inspectoratul General pentru Situații de Urgență are 26000 de angajați. Totodată, IGSU are în plan angajarea a încă 8.500 de angajați.

„În această dimineață am aflat că IGSU este mai mare decât armata Ungariei. Ungaria are 22000 de militari. În România Inspectoratul General pentru Situații de Urgență are 26000 de angajați și ar mai vrea încă 8500 de angajați. Păi nu? Păi crește numărul misiunilor, nu? Ia uite câte vieți salvăm, ia uite câte crize sunt, ia uite câtă treabă facem, vine valul 4, Ro-Alert, vine ursul, nino-nino, stingem focul în Grecia”, a scris Glăvan pe Facebook.

El s-a arătat deranjat de faptul că Guvernul condus de Florin Cîțu a aprobat o astfel de decizie, în contextul în care în România nu există un pavilion de mari arși.

Totodată, el se întreabă dacă nu cumva suplimentarea personalului IGSU va avea un impact și asupra dobânzilor negative acumulate în ultima perioadă.

„Și guvernul Cîțu aprobă. Pavilion de mari arși tot nu avem, dar sigur vom salva alte vieți angajând 8500 de oameni, care peste 20 de ani vor deveni pensionari. Ce credeți, după suplimentarea personalului oare IGSU ne va salva și de valul dobânzilor negative? Sau mai rău ne va îneca?

UPDATE: Uitasem că la ISU Dolj 100 de angajați aveau grade de rudenie între ei, anul trecut”, a mai adăugat acesta.

Peste 8.500 de posturi disponibile la IGSU

Amintim că șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat miercuri, că a fost aprobată o hotărâre de Guvern care prevede înfiinţarea a peste 8.500 de posturi noi la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), dar şi apariţia unei noi categorii de personal, soldaţi şi gradaţii profesionişti.

Potrivit acestuia, este vorba despre 121 de posturi de ofiţeri, 25 de maiştri militari şi subofiţeri şi 8.400 de soldaţi şi gradaţi profesionişti

“Astăzi vreau să prezint o hotărâre de guvern care a fost adoptată cel puţin pe linia protecţiei civile şi a situaţiilor de urgenţă, fără exagerări, o considerăm o hotărâre istorică pentru că ne corectează o problemă foarte mare din punctul de vedere al resursei umane.

Hotărârea de guvern aduce 8.546 de posturi noi la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă din care 121 de posturi de ofiţeri, 25 de maiştri militari şi subofiţeri şi 8.400 de soldaţi şi gradaţi profesionişti, care va fi o premieră când o să avem această categorie de personal în cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi care va reprezenta o pondere importantă în cadrul inspectoratului”, a afirmat Raed Arafat, la finalul şedinţei de Guvern.