Puţini ştiu că miliardarul american de origine maghiara George Soros a avut un frate. Paul Soros a decedat la finalul săptămânii trecute, trăind toată viaţa departe de ochii presei, fiind exact opusul fratelui său mai mic şi mai bogat, George.

Ce este şi mai puţin cunoscut despre inginerul Paul Soros, decedat la vârsta de 87 de ani, este că acesta a revoluţionat lumea navigatului, fiind deţinătorul a o mulţime de brevete de invenţie şi autorul a peste 100 de articole tehnice privind transportul materialelor. 

Fratele miliardarului George s-a născut sub numele de Paul Schwartz în Ungaria în anul 1926. Tatăl lor a schimbat numele familiei 10 ani mai târziu din cauza creşterii tot mai mari a anti-semitismului. Era mai mare cu 4 ani decât fratele său ajuns miliardar, de care a fost foarte apropiat, fără să-i împărtăşească însă activismul politic.

Conform publicaţiei The New York Times, compania lui Paul Soros derula proiecte în peste 90 de ţări şi îşi lăsase amprenta în 7 din cele mai mari 10 porturi ca volum pentru bauxită, cărbune şi minereu de fier.