CNAIR anunță restricții de circulație pe teritoriul Ungariei

Circulația tuturor vehiculelor de transport marfă cu o capacitate mai mare de 7,5 tone va fi restricționată pe teritoriul Ungariei, în perioada Sărbătorilor Pascale Catolice, informează joi Compania Națională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR), printr-un comunicat.

„CNAIR informează participanții la trafic care derulează operațiuni de transport rutier internațional de marfă prin punctele de trecere a frontierei cu Ungaria că, în perioada: 28 martie (joi), ora 22:00 – 29 martie (vineri), ora 22:00, și 30 martie (sâmbătă), ora 22:00 – 01 aprilie (luni), ora 22:00, circulația tuturor vehiculelor de transport marfă cu o capacitate mai mare de 7,5 tone va fi restricționată”, se menționează într-un comunicat.

Circulația autocamioanelor se va derula după următorul program:

  • din 28 martie ora 23,00 până pe 29 martie ora 23,00 – restricționat;
  • 29 – 30 martie, de la ora 23,00 până la ora 23,00 – se circulă;
  • 30 – 31 martie, intervalul orar 23,00 – 00,00 – restricționat;
  • 31 martie ora 00,00 – 1 aprilie, ora 00,00 – se circulă;
  • 1 aprilie intervalul orar 00,00 – ora 23,00 – restricționat;
  • după 1 aprilie ora 23,00 – se circulă.

Restricțiile de circulație nu se referă la mijloacele de transport care efectuează transporturi de mărfuri periculoase, de animale vii, de produse alimentare perisabile ori celor supuse unui anumit regim de temperatură, subliniază sursa citată. În plus, traficul de călători și autoturisme se va desfășura în condiții normale.

De asemenea, reprezentanții CNAIR recomandă conducătorilor auto ca la ridicarea restricțiilor să utilizeze toate punctele de trecere a frontierei existente la granița cu Ungaria, în vederea evitării blocajelor cauzate de afluxul mare de trafic.

CNIR a preluat de la CNAIR mai multe proiecte de infrastructură rutieră

Pe de altă parte, Compania Națională de Investiții Rutiere (CNIR) a preluat de la CNAIR o serie de proiecte de infrastructură rutieră, în baza unui ordin semnat de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a anunțat pe rețelele de socializare că a fost semnat ordinul prin care CNIR preia de la CNAIR o serie de proiecte de infrastructură rutieră. El a precizat că transferul acestor proiecte a fost posibil doar după operaționalizarea CNIR și numirea unui director general și a directorului economic-financiar.

Obiectivele vor fi preluate în baza unui protocol încheiat între cele două companii, a mai precizat ministrul Sorin Grindeanu.

Proiectele de infrastructură preluate de CNIR sunt: autostrada Târgu Mureș-Târgu Neamț (secțiunea Miercurea Nirajului – Leghin), autostrada Târgu Neamț – Iași – Ungheni, autostrada Bacău – Brașov, autostrada Ploiești – Brașov, Drumul Expres Bacău – Piatra Neamț, Drumul Expres Focșani – Brăila și Drumul Expres Filiași – Târgu Jiu.