Traficul feroviar în drum spre Constanța este blocat și numeroase curse feroviare spre și dinspre litoral au fost anulate de urgență după ce două trenuri de marfă s-au ciocnit azi noapte. Incidentul a avut loc aproape de miezul nopții în zona localității Fetești din județul Ialomița. Conform informațiilor, nu au fost raportate victime, însă cele două locomotive s-au făcut praf și au blocat pur și simplu circulația, anunță ISU Ialomița.

Accident feroviar cu două trenuri de marfă

Două trenuri de marfă, unul care staționa și altul care circula, s-au ciocnit azi noapte. Salvatorii s-au deplasat la fața locului cu o autospecială de stingere și un echipaj SMURD, alături de un echipaj SAJ Ialomița venit în sprijin. ISU Ialomița a anunțat că în urma accidentului nu au fost victime, ci doar pagube materiale însemnate. Traficul feroviar este în continuar eblocat la ora transmiterii acestei știri, la peste 8 ore de la incidentul respectiv.

Conform ISU Ialomița, accidentul feroviar a avut loc la Fetești, cu puțin înainte de miezul nopții. Două trenuri de marfă, unul care staționa și altul care circula, s-au ciocnit. Pentru deblocarea circulației, încă de la ora producerii accidentului de la Fetești, CFR Călători a pus la dispozitia CFR SA care gestionează coordonarea ciculației, locomotive diesel.

Mai multe trenuri sunt afectate joi dimineață

CFR a transmis că mai multe trenuri sunt afectate, joi dimineața, ca urmare a evenimentului din stația CF Fetești. Astfel, RE 8005 București Nord – Mangalia se anulează pe distanța Ciulnița – Mangalia și va circula pe ruta deviata ca tren RE 12898-1 în relația Ciulnița – Slobozia Veche – Țăndărei – Fetești – Constanța – Mangalia, în condițiile de circulație ale trenului impuse de CFR SA pe distanța Ciulnița – Fetești apoi pe distanța Fetești – Mangalia în condițiile de circulație și cu opririle comerciale ale trenului RE 8005. IR 1586/-1 Constanța – Brașov se anulează pe distanța Fetești – Brașov și va circula pe ruta deviată ca tren IR 12896-1 în relația Fetești – Țăndărei – Slobozia Veche – Ciulnița – București Nord – Brașov, în condițiile de circulație ale trenului impuse de CFR SA pe distanța Fetești – Ciulnița apoi pe distanța Ciulnița – Brașov în condițiile de circulație și cu opririle comerciale ale trenului IR 1586. R 8021 București Nord – Constanța, R 8024 Constanța – București Nord, R 8012 Fetești – București Obord, R 8023 București Obord – Fetești, R 8443 Ciulnița –Călărași Sud și retur, R 8592 Ciulnița –Călărași Sud și retur, R 8591 Ciulnița –Călărași Sud și retur, R 8581 Slobozia Veche – Ciulnița și retur, R 8580 Slobozia Veche – Ciulnița și retur, R 8014 Fetești – București Obor .și R 8002 Constanța – București Obor se anulează pentru joi, 29 iulie.

sursa foto: Dreamstime