Doliu în lumea filmului! Terry Carter a murit

Doliu în lumea filmului! Terry Carter a murit! Actorul cunoscut din „Battlestar Galactica” a încetat din viață. A murit la onorabila vârstă de 95 de ani.

Decesul său a avut loc în locuința sa din New York, SUA, după cum a informat fiul lui pentru New York Times. Va avea loc o ceremonie de înmormântare privată, destinată exclusiv familiei sale.

„Ne va lipsi.” / „Condoleanțe familiei și prietenilor săi. L-am iubit în Battlestar Galactica.” / „A fost un actor extraordinar și un om și mai valoros.”, au scris oamenii pe rețelele sociale.

Terry Carter
Terry Carter (SURSA FOTO: Facebook, Glen A. Larson)

Despre Terry Carter

În anii 50, Terry Carter a devenit primul actor afro-american care a avut un rol principal într-un serial de comedie.

A interpretat personajul soldatul Sugarman în „The Phil Silvers Show” pentru 92 de episoade, între anii 1955 și 1959.

Între anii 1965 și 1968, Terry Carter a fost primul prezentator de știri TV de culoare și critic de film pentru WBZ-TV Eyewitness News din Boston, Massachusetts. A avut roluri în Company of Killers (1970) și McCloud (1970-1977). Este cel mai bine cunoscut pentru interpretarea colonelului Tigh din serialul TV SF „Battlestar Galactica” de pe ABC, în perioada anilor 1977-1978.

În 1979, Terry Carter a fondat Consiliul pentru Imagini Pozitive, o organizație non-profit dedicată promovării înțelegerii interculturale și interetnice prin media audiovizuală. A continuat să regizeze documentare speciale pentru PBS, focalizate pe teme istorice și culturale.

În 1980, a fost membru cu două mandate în Consiliul Guvernatorilor Academiei de Arte și Științe ale Televiziunii, contribuind la Comitetele pentru documentare și pentru filme străine eligibile pentru Oscar.

Cinci ani mai târziu, a fost distins cu un Premiu Emmy la Los Angeles pentru contribuția sa la miniseria TV KID*S, care aborda provocările adolescenților multirasiali din acea vreme. În 1988, a produs și regizat un film de televiziune despre legenda muzicală Duke Ellington.

S-a retras din industria entertainmentului. A trăit în apartamentul său din New York, alături de a treia sa soție, Etaferhu Zenebe-DeCoste, și cei doi copii ai lor, Miguel și Melinda.

Locuia cu fiica, nepoata și verișorii soției sale. A fost căsătorit anterior cu Anna DeCoste (1964-1990) și cu Beate Glatved DeCoste (1991-2006).