Autorităţile medicale din San Francisco au precizat că decesul a avut loc joi, fără a oferi detalii suplimentare. Barnaby Jack ar fi avut în jur de 35 de ani.
El ar fi trebuit să apară la convenţia hackerilor, Black Hat, programată pentru săptămâna viitoare la Las Vegas, unde ar fi urmat să demonstreze cum puteau fi atacate de la distanţă dispozitivele implanturilor de inimă. Barnaby Jack afirmase că, de la o distanţă de circa 9 metri, putea să omoare o persoană care avea un astfel de implant.
Geniul său consta în capacitatea de a descoperi viruşii din minicalculatoarele încorporate în echipamente precum dispozitivele medicale şi bancomatele. El era aplaudat şi ovaţionat puternic la convenţiile hackerilor pentru creativitate şi simţul spectacolului.
Barnaby Jack a devenit unul din cei mai faimoşi hackeri din lume după o demonstraţie din 2010, intitulată ‘Jackpotting’, în care a făcut un bancomat să ‘scuipe’ bani.
Comunitatea hackerilor şi-a exprimat vineri, pe Twitter, consternarea la aflarea veştii privind moartea sa.
Cel mai recent angajator al lui Barnaby Jack, firma de consultanţă în domeniul securităţii cibernetice IOActive, a transmis pe Twitter: ‘Pierdut, dar niciodată uitat. ‘Piratul’ nostru drag, Barnaby Jack, a murit’.
Atacurile sale asupra ATM-urilor au atras cea mai mare atenţie, însă activitatea sa de depistare a deficienţelor dispozitivelor medicale ar putea avea un impact şi mai mare, notează Reuters.
Sursa: Agerpres