Xiong Shuihua s-a născut în satul Xiongkeng, parte a oraşului Xinyu din sudul Chinei, şi spune că, în copilărie, familia sa a fost îngrijită şi susţinută mereu de locuitorii satului, scrie Daily Mail.  

Astfel, la vârsta de 54 de ani, când a ajuns să facă milioane din industria siderurgică, a decis să întoarcă favorul – gratuit. Magnatul s-a reîntors în satul natal şi s-a hotărât să ofere tuturor o nouă locuinţă.

În urmă cu cinci ani, zona era dezolantă şi mulţi săteni locuiau în case modeste. Satul a fost transformat în ultimii ani, iar acum 72 de familii se bucură de viaţa în apartamente de lux. Mai mult, 18 familii, care au fost mai apropiate de milionarul chinez, au primit vile, într-un proiect care a costat aproape 4 mil. de lire sterline.

După ce sătenii s-au mutat în noile lor locuinţe, magnatul a promis trei mese pe zi pentru vârstnici şi pentru persoanele cu venituri mici. Multimilionarul şi-a câştigat averea în primul rând din construcţii şi mai târziu din comerţul cu oţel.

„Am câştigat mai mulţi bani decât am ştiut ce să fac cu ei şi nu am vrut să îmi uit rădăcinile. Mereu mi-am plătit datoriile şi am vrut să mă asigur că oamenii care m-au ajutat când eram copil, pe mine şi pe familia mea, vor fi răsplătiţi“, spune Xiong Shuihua.