Pe internet circulă zeci de variante ale unei omlete perfecte, dar site-ul Womensworld spune că a descoperit secretul pentru a prepara cea mai bună omletă. Unii pun lapte sau smântănă în ouă când prepară omletă, pentru a o face mai pufoasă. Se pare că o variantă și mai bună este adaugarea sucului de lămâie.

Adăugarea sucului de lămâie în omletă poate suna ciudat la început, dar este vorba de știință.

Sucul de lămâie va face și ca ouăle să se gătească mai ușor

Makenzie Bryson Jackson, expert în alimentație, a explicat cum funcționează acest lucru. Albumina, sau structura proteinelor din interiorul unui ou, reacționează cu acidul din sucul de lămâie, pentru a crea o structură mai robustă care reține bulele de aer. Pe măsură ce ouăle se gătesc, aceste bule de aer le fac să devină mai ușoare și mai pufoase. Jackson spune că sucul de lămâie va face și ca ouăle să se gătească mai ușor.

„Lichidul din suc diluează proteinele ​​din ouă, astfel încât să nu se coaguleze prea repede”, spune ea.

„Astfel, ouăle se gătesc mai încet, deoarece apa care se evaporă creează abur, ducând la o textură mai moale și mai pufoasă.”

Dacă vreți să încercați acest truc, bateți șase ouă, la care adăugați o jumătate de linguriță de suc de lămâie și un praf de sare și piper. Odată combinat, lăsați amestecul de ouă deoparte și încingeți ulei de măsline într-o tigaie, la foc mediu. Cand uleiul s-a încins, turnați ouale în tigaie și folosiți o spatulă pentru a rula omleta, care va fi gata în aproximativ trei până la patru minute.