Hotelul a fost închis aproape un deceniu, răstimp în care s-a degradat masiv.

Potrivit societăţii Expert Insolvenţă SPRL, lichidator judiciar al SC Ardeleana SA din Alba-Iulia, aflată în faliment, ‘în urma procedurii de vânzare directă, desfăşurată în conformitate cu prevederile art.118 din Legea nr.85/2006 şi hotărârea adunării creditorilor SC Ardeleana SA din 12 iulie 2013, nu au fost depuse supraoferte, drept pentru care societatea Napocamin SRL Cluj-Napoca a fost declarată adjudecatar al imobilului cunoscut sub denumirea de Hotel Continental, la preţul de 5.000.000 de euro’.

Încă din momentul lansării ofertei de cumpărare, Bene şi-a anunţat intenţia de a face din fostul Hotel New-York de la 1880 o unitate de lux a zilelor noastre, de cinci stele, în urma unei investiţii substanţiale.

Clădirea va fi întâi de toate consolidată. Apoi, vor fi reorganizate spaţiile clasice de care a dispus ‘bătrânul’ Continental. Faimoasa cafenea de la parterul hotelului, mereu comparată cu Capşa din Bucureşti, se va muta ‘sub acoperiş’ şi va avea o panoramă deosebită asupra centrului oraşului. La subsol va fi deschis un club. Etajele vor fi rezervate unor luxuoase apartamente, iar serviciile oferite de personal vor fi pentru o clientelă pretenţioasă.
Sursa: Agerpres