Pentru cei plecaţi pe litoral care încă nu au încheiat contracte de direct debit (plăţi directe) pentru plata facturilor la utilităţi/telefonie şi chiar pentru plata ratelor de credit sau care nu au încă internet banking, e bine de ştiut că aceste operaţiuni se pot efectua cel mai uşor în Constanţa şi Mangalia, adică la capetele litoralului.

În rest, în staţiunile dintre cele două oraşe prezenţa agenţiilor şi ATM-urilor diferă de la o bancă la alta, unele bănci lipsind cu desăvârşire din multe staţiuni.

De exemplu, BCR cea mai mare bancă din sistem, are o singuă sucursală­ în staţiunile intermediare, fiind prezentă cu 17 sucursale în Constanţa, 2 în Mangalia şi una în Năvodari. La capitolul ATM-uri, pe lângă cele trei localităţi de mai sus, BCR are prezenţă în Costineşti, Eforie Nord, Neptun şi Agigea. De asemenea, BCR are 13 Terminale de Plăţi Automate în Constanţa, Mangalia şi Năvodari.

BRD, a doua cea mai mare bancă din sistem, se poate bucura de o prezenţă relativ bună în staţiunile intermediare de pe litoral. Astfel, BRD are câte o agenţie în Costineşti, Eforie Nord şi Năvodari, pe lângă alte 20 în Constanţa şi 2 în Mangalia. La capitolul ATM-uri, pe lângă cele din agenţiile de mai sus, BRD este prezentă cu ATM-uri externe în Vama Veche, Eforie Nord, Eforie Sud, Mamaia, Jupiter, Năvodari, Neptun, Olimp, Venus, Techirghiol, Constanţa şi Mangalia.

O prezenţă relativ bună în staţiunile intermediare pe litoral o are Raiffeisen, care, pe lângă cele 13 agenţii şi 22 ATM-uri din Constanţa şi 2 agenţii şi 5 ATM-uri din Mangalia, este prezentă în Eforie Nord (1 agenţie şi 1 ATM), Eforie Sud (1 ATM), Mamaia (2 ATM-uri) şi Năvodari (2 agenţii şi 4 ATM-uri).

La rândul său, CEC Bank este prezentă cu câte o agenţie în Eforie Nord, Năvodari şi Mamaia (Delfinariu) şi cu alte 13 agenţii în Constanţa. La capitolul ATM-uri, pe lângă cele din agenţiile de mai sus, CEC este prezentă şi cu ATM-uri externe în Eforie Sud, Mangalia, Mamaia şi Constanţa.

ING, bancă ai cărei clienţi sunt în special utilizatori de internet banking, este prezentă pe litoral în 10 locaţii (8 puncte de lucru şi 2 locaţii externe) cu 20 ATM-uri. Toate locaţiile oferă posibilitatea retragerii de numerar pentru clienţii oricăror bănci, însă doar în cele 8 puncte de lucru (ING Office şi Branch) se pot face plăţi şi depuneri de numerar de către clienţii ING. Doar în Constanţa, există 6 ING Offices cu 13 ATM-uri şi 1 branch cu 2 ATM-uri. În plus, există două ATM-uri externe la CFR Gară Constanţa şi Grup Servicii Petroliere Constanţa.

 Alpha Bank are 7 agenţii în Constanţa şi una în Mangalia, iar în privinţa ATM-urilor este prezentă şi în Neptun (Hotel Cocor) şi Năvodari (Casa de Cultură), Constanţa (Tomis Mall, Fresh Dobrogea).

E bine de ştiut că în agenţii se pot efectua toate tipurile de plăţi (rate şi facturi), alimentări de conturi şi retrageri numerar, pe când de la ATM-uri se pot efectua doar retrageri. În plus, în anumite locaţii de pe litoral se pot achita facturi la automate independente de sistemul bancar, de genul Pay Point, Pay Zone, Rompay, Qiwi sau Westaco (în agenţiile OMV).