În primele şapte luni din acest an numărul sosirilor a urcat la 6,9 milioane, de la 6,3 milioane în perioada similară din 2012.

Cel mai semnificativ avans, de 43,5%, s-a înregistrat la Kalamata International Airport, urmat de Hania, cu 20,2%, Santorini, cu 19,7%, Cefalonia, cu 17,7%, Iraklio, cu 17%, a anunţat Asociaţia companiilor de turism din Grecia.

Şeful SETE, Andreas Andreadis, a declarat recent că îmbunătăţirea stabilităţii politice, comparativ cu 2012, scăderea preţurilor cauzată de criza economică, precum şi anularea vacanţelor în Turcia, Egipt şi Tunisia au contribuit la redresarea turismului elen.

Dacă tendinţa de creştere va continua în timpul lunilor de vârf, iulie şi august, numărul de turişti străini ar urma să depăşească 17 milioane în 2013, faţă de 16 milioane anul trecut.

Turismul reprezintă 17% din PIB-ul Greciei, într-o ţară în care şomajul atinge aproape 27%.

Potrivit celor mai recente estimări ale FMI, economia Greciei se va contracta cu 4,2% în acest an, după o cădere de 6% înregistrată anul trecut, dar va reveni în teritoriul pozitiv anul viitor, cu o creştere de 0,6%.
Sursa: Agerpres