Loto, jocul în care participanţii aleg numere care să se potrivească cu cele extrase, este cea mai populară formă de loterie din lume. Anul trecut, vânzările loto au ajuns la peste 110 mld. dolari, urmate de lozurile răzuibile care au totalizat vânzări de 76 mld. dolari.

Europenii cheltuie cel mai mult pe toate tipurile de loterii, respectiv 113 mld. dolari. Lottomatica din Italia este cel mai mare operator de loterie din lume. La fel ca o parte din omologii săi, loteria italiană acceptă şi pariuri sportive (La Fleur’s include venituri din toate tipurile de jocuri oferite de operatorii de loterie, care în unele cazuri includ şi pariuri sportive).

Dacă se adaugă vânzările Lottomatica cu cele ale Sisal, a doua cea mai mare loterie din Italia, rezultă că italianul mediu cheltuie circa 480 de dolari anual. Această sumă, destul de mare, nu este nici pe aproape de nivelul la care ajung locuitorii din Singapore. Cei cinci milioane de locuitori ai statului insular cheltuie circa 1.000 de dolari fiecare la loteria lor, Singapore Pools.

SURSA: The Economist