Fuziunea va îmbunătăţi eficienţa şi va ajuta industria aluminiului din EAU să concureze mai bine cu rivalii din regiune. Noua entitate, care va purta denumirea Emirates Global Aluminium, va fi deţinută în comun de Mubadala, fondul suveran de investiţii din Abu Dhabi, şi Investment Corporation of Dubai (ICD).

‘Emirates Global Aluminium va deveni un campion industrial şi un motir al dezvoltării economice pentru populaţia noastră’, a declarat directorul general de la Mubadala, Khaldoon Khalifa al-Mubarak, care va fi şi preşedintele noii entităţi.

Compania rezultată în urma fuziunii va avea o capacitate de producţie de 2,4 milioane tone de aluminiu pe an. Dubal operează cea mai mare facilitate de producţie a aluminiului din lume, construită pe o suprafaţă de 480 de hectare la Jebel Ali, care produce peste un milion de tone de aluminiu pe an. La rândul său, Emal este în mijlocul procesului de extindere a capacităţilor sale de producţie de 800.000 de tone pe an la 1,3 milioane tone.

Cooperarea în sectorul aluminiului dintre Abu Dhabi şi Dubai a început în 2006 cu înfiinţarea Emirates Aluminium, Emal, o societate mixtă deţinută în proporţii egale de Mubadala şi Dubal, care este deţinut în întregime de Investment Corporation of Dubai.
Sursa: Agerpres