Nica a spus că a participat, vineri, alături de premierul Victor Ponta la o întâlnire cu preşedintele Grupului ArcelorMittal, Lakshmi Mittal, prilej cu care au fost abordate mai multe probleme legate de evoluţia industriei siderurgice, cu referire la principalii actori din domeniu.

,,Alături de primul ministru Victor Ponta am participat în calitate de membru al Guvernului şi deputat de Galaţi la întâlnirea cu preşedintele Grupului ArcelorMittal, Lakshmi Mittal. Discuţia a avut ca scop identificarea unor soluţii, astfel încât să se asigure competitivitatea produselor fabricate de către ArcelorMittal cu referire în special la zona energetică unde preţurile trebuie să fie comparabile cu cele practicate la nivelul Uniunii Europene’, a menţionat Nica.

Ministrul a precizat că preşedintele Grupului ArcelorMittal a făcut mai multe referiri privind nivelul taxelor şi impozitelor locale despre care a primit asigurări că la Galaţi acestea nu vor afecta în următorii cinci ani activitatea combinatului ArcelorMittal din localitate.

,,O solicitare pe care au avut-o domnul Mittal şi delegaţia pe care a condus-o a fost aceea privind asigurarea unor predictibilităţi şi s-a referit la nivelul taxelor şi impozitelor locale şi aici a fost asigurat că nu există la nivelul Consiliului Local Galaţi nicio intenţie ca în următorii cinci ani să se facă o mărire a taxelor şi impozitelor locale care să afecteze negativ situaţia financiară a combinatului ArcelorMittal Galaţi, pentru că acesta este mai important decât orice altceva, este inima economică a municipiului şi judeţului Galaţi. De asemenea, un alt lucru ţine de aplicarea unui program de măsuri pentru a sprijini ArcelorMittal pentru a fi competitiv economic. Aceste măsuri vor fi puse în practică şi analizate în următoarea perioadă de timp, cu atât mai mult cu cât multe dintre ele sunt în linie cu reglementările europene şi acest lucru l-am apreciat în mod deosebit: că nu au fost solicitări care să exceadă cadrului european’, a declarat Nica.

Ministrul a mai spus că Lakshmi Mittal i-a transmis premierului Victor Ponta toată aprecierea sa pentru deschiderea domniei sale şi a Guvernului la problemele cu care se confruntă industria siderurgică din România şi pentru faptul că s-a interesat şi a avut un dialog ori de câte ori au fost semnalate probleme de către marii investitori din domeniu.
Sursa: Agerpres